Ένα θρεπτικό υλικό στο οποίο με την προσθήκη χολικών αλάτων Νο2 αναπτύσσεται (εκτός των εντεροβακτηριδίων) και ο εντερόκοκκος. Τα gram(-) αρνητικά εντεροβακτηρίδια που ζυμώνουν την λακτόζη, παράγουν κόκκινες η ροζ αποικίες. Τα χολικά άλατα Νο 2 και το κρυσταλλικό ιώδες αναστέλλουν την ανάπτυξη των gram(+) θετικών κόκκων εκτός του Εντερόκοκκου. Ο δείκτης του ουδέτερου ερυθρού αλλάζει χρώμα με τη διάσπαση της λακτόζης.
Επιστρώστε τα τρυβλία με την τεχνική λήψης μεμονωμένων αποικιών.
Επωάστε τα στους 35-37°C για 24 ώρες σε αερόβιες συνθήκες.
Στο υλικό ο εντερόκοκκος αναπτύσσεται σε 36-48 ώρες και θα εμφανίσει μικρές έντονα κόκκινες αποικίες με ανοικτότερου χρώματος περιφέρεια, διαμέτρου περίπου 1mm.
Τα μη ζυμούντα την λακτόζη μικρόβια εμφανίζονται άχρωμα.