Γυάλινο φιαλίδιο που περιέχει μέσα 60 κάψουλες.
Κάθε κάψουλα περιέχει τα ακόλουθα συστατικά:
Συμπυκνωμένο Εκχύλισμα Σέννας (Cassia senna) 100 mg
Συμπυκνωμένο Εκχύλισμα Βουρβουλιάς (Rhamnus frangula)100 mg
Συμπυκνωμένο Εκχύλισμα Μάραθου (Foeniculum vulgare) 150 mg
Άμυλο 50 mg
Δοσολογία: Ενήλικες: 1 κάψουλα το βράδυ με ταυτόχρονη λήψη αρκετού νερού, όχι για περισσότερες από 3 φορές την εβδομάδα.
Περίβλημα φυτοκάψουλας: Υδροξυπροπυλομεθυλοκυτταρίνη κατάλληλη για χορτοφάγους.
Προειδοποιήσεις: Να μη γίνεται υπέρβαση της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης. Τα συμπληρώματα διατροφής δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως υποκατάστατο μίας ισορροπημένης δίαιτας. Το προϊόν αυτό δεν προορίζεται για την πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία ανθρώπινης νόσου. Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας αν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό φαρμακευτική αγωγή, ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας, ενώ σε περίπτωση αλλεργικής αντίδρασης να διακόπτεται αμέσως η χρήση του. Να μη γίνεται χρήση από άτομα που πάσχουν από εντερική απόφραξη, ελκώδη κολίτιδα, σκωληκοειδίτιδα, νόσο του Crohn, νεφρική ή ηπατική ανεπάρκεια, και πέτρες στη χολή. Να φυλάσσεται σε δροσερό και ξηρό περιβάλλον (έως 25°C), μακριά από μικρά παιδιά.
Τα συμπληρώματα με φύλλα Σέννας περιέχουν ανθρακινόνες. Αυτά διεγείρουν τις κινήσεις του εντέρου, ενθαρρύνοντας το έντερο να αδειάσει. Αλλάζουν επίσης την απορρόφηση νερού και αλάτων από τα έντερα. Αυτό αυξάνει την ποσότητα του νερού στη μάζα του εντέρου και έτσι το μαλακώνει και του επιτρέπει να περνάει κατά μήκος του εντέρου πιο εύκολα.
Ο καρπός Μάραθου έχει αναφερθεί ως χρήσιμη στη θεραπεία δυσπεπτικών παραπόνων όπως ήπιες, σπασμωδικές γαστρεντερικές παθήσεις, φούσκωμα και μετεωρισμός (Brandetal., 1993· CzyganandHiller, 2002· Madaus, 1976· Schilcher, 1986 και 11 ).
Ο καρπός Μάραθου επίσης χρησιμοποιείται εδώ και πολλούς αιώνες στην Κινεζική Ιατρική, γενικά ως αφέψημα με άλλα βότανα (L’ItaliaAgricola, 1989, ChineseHerbalMedicine 1999, σελ. 203-204) και το ChineseHerbalMedicine (1999, p. .502-503) ταξινομεί τα φρούτα του μάραθου ως ικανά «να ελέγχουν τους λείους μυς του γαστρεντερικού συστήματος» και να θεραπεύουν τον «στομαχόπονο».
Ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί ο φλοιός Βουρβουλιάς δεν είναι πλήρως γνωστός, αλλά πιστεύεται ότι λόγω της περιεκτικότητάς του σε παράγωγα υδροξυανθρακενίου μπορεί να διεγείρει την κίνηση του παχέος εντέρου με αποτέλεσμα την ταχύτερη διέλευση. Μπορεί επίσης να εμποδίσει την απορρόφηση νερού και αλατιού στα κύτταρα που καλύπτουν το κόλον (κάτω μέρος του εντέρου) και επίσης να διεγείρει την έκκρισή τους με αποτέλεσμα αυξημένες συγκεντρώσεις υγρού και αλατιού σε αυτό το τμήμα του εντέρου.