Το Chocolate Agar είναι ένα εμπλουτισμένο υπόστρωμα για ποιοτικές διαδικασίες, για την απομόνωση και καλλιέργεια παθογόνων μικροοργανισμών, ιδιαίτερα της Ναϊσσέιρας και των ειδών του Αιμόφυλου από ποικιλία κλινικών δειγμάτων.
Τοποθετήστε την καλλιέργεια όσο το δυνατόν πιο σύντομα σε αερόβιο περιβάλλον, εμπλουτισμένο με CO2. Επωάστε στους 35-37°C και εξετάστε την καλλιέργεια μετά από ένα 24ωρο και ξανά μετά από 48 ώρες ακριβώς. Οι υποκαλλιέργειες για την ταυτοποίηση της N. Gonorrhoeae πρέπει να γίνουν μέσα σε 18-24 ώρες.